Ontwerp zelf uw schuifdeurkast op maat

Bent u op zoek naar een nieuwe schuifdeurkast of wilt u uw oude kast vervangen? En wilt u dat deze past bij uw interieur én op maat is gemaakt? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Bij ons kunt u uw schuifdeurkast op maat samenstellen. U krijgt bij ons écht maatwerk voor een uiterst scherpe prijs!

DE JUISTE KAST SCHUIFDEUR OP MAAT IN UW INTERIEUR

Onze schuifdeurkasten bieden u gigantisch veel mogelijkheden! De acrylkast met schuifdeuren geven een modern interieur een strakke, luxe uitstraling. Terwijl de stijldeuren (klassiek of modern) goed passen in een landelijke én moderne woonstijl. De meervlaksschuifdeuren ontwerpt u helemaal zelf. Combineer verschillende materialen in één schuifdeurkast: glazen deurpanelen met hout of glas met spiegel of maak vlakken in verschillende kleuren. Alles is mogelijk!

INDELING VAN UW OP MAAT GEMAAKTE KAST MET SCHUIFDEUREN

Ook de inrichting van kast met schuifdeur bepaalt u helemaal zelf. Wilt u meer hangruimte? Of heeft u liever meer legplanken? Vindt u een ladeblok handig? Het kan allemaal. U kunt zelfs allerlei luxe accessoires toevoegen als u kiest voor zelf een kast maken met schuifdeuren. Denk aan een schoenenrek, garderobelift, dassenrek en verlichting. Het kan ook zo zijn dat u op zoek bent naar alleen nieuwe schuifdeuren. Die kunt u bij ons ook eenvoudig samenstellen.

Stel nu uw schuifdeurkast samen

SCHUIFDEURKASTEN MET SCHUIFDEUR ZELF ONLINE MAKEN

In de configurator ziet u meteen hoeveel de schuifdeuren kast, die u tot dan toe heeft samengesteld, kost. U bent bij ons altijd goedkoper uit dan bij de bouwmarkt. U maakt de kast met schuifdeuren namelijk zelf en bepaalt hierdoor dus eigenlijk zelf de prijs. In onze schuifdeurkast configurator stelt u in een aantal stappen uw kast schuifdeuren op maat samen. Oefen invloed uit op de volgende punten:

 1. De afmeting van uw schuifdeurkasten
 2. Het soort schuifdeuren (standaard of meervlaksschuifdeuren, klassieke of moderne stijldeuren)
 3. Type omlijsting (stalen sierlijst of een robuuste aluminium omlijsting)
 4. Uw eigen deurvulling (kleuren, houtsoort decoren, spiegels en/of glas)
 5. De indeling van uw kastinterieur (hang- en legruimte, ladeblokken)
 6. Kast accessoires als een schoenenrek, riemhouder, verlichting, etc.

Het maken van een kast op maat met een schuifdeur is eenvoudig. Binnen enkele minuten ziet u direct wat de mogelijkheden zijn voor om een kast met schuifdeuren zelf te maken. Bevalt de prijs? Dan kunt u uw schuifdeurkast meteen online bestellen.

VERSCHILLENDE ONDERDELEN VAN EEN SCHUIFDEURKAST

Bij een schuifdeurkast komen verschillende onderdelen kijken om te zorgen dat deze goed functioneert. Daar zijn twee cruciale onderdelen voor nodig, namelijk:

 • Schuifdeursysteem - het schuifdeursysteem waardoor het mogelijk wordt om een schuifdeur in de kast te plaatsen.
 • Schuifdeur rails - het essentiële onderdeel waardoor de deur van de kast kan gaan schuiven.

Toch op zoek naar een ander type kast? Naast schuifdeurkasten is het ook mogelijk om bij ons een inloopkast zelf te maken of te kiezen voor een op maat gemaakte garderobekast.SCHUIFDEURKASTEN OP MAAT ADVIES, INMEET & MONTAGESERVICE

Laat u zich liever persoonlijk laten adviseren over uw schuifdeurkasten op maat? Bezoek dan onze showroom of maak een afspraak voor een persoonlijk advies bij u thuis. Onze adviseur adviseert u over allerlei opties met betrekking tot schuifdeurkasten en zal ook meteen alles inmeten. Overweegt u ook om een schuifdeur onder een schuin dak of garderobekast schuifdeuren te nemen? Onze adviseur kan u hier ook direct over adviseren.

U kunt zelf uw schuifdeurkast maken en plaatsen, maar u kunt het monteren van uw schuifdeurkast ook overlaten aan onze monteurs. Zij plaatsen uw schuifdeurkasten snel en vakkundig. Dit doen zij dagelijks en daarom kunt u verzekerd zijn van een schuifdeurkast dat snel én vakkundig geplaatst wordt.

Afspraak maken

Tips voor het kiezen van een goede schuifdeurkast

Als u een schuifdeurkast gaat aanschaffen is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Daarom hebben wij een aantal tips zodat u uw ideale schuifdeurkast kunt samenstellen! 

 • Wat zijn de afmetingen van de schuifdeurkast?
  Het is ontzettend belangrijk om de juiste afmetingen te bepalen van een schuifdeurkast. Als u een van de onderdelen niet goed hebt opgemeten, bestaat er de kans dat uw kast niet past. Meet goed de hoogte en breedte van de ruimte op waar u de schuifdeurkast wilt plaatsen.
 • Hoe gaat de inrichting eruit zien?
  Wat voor inrichting krijgt uw kast met schuifdeuren? Bedenk goed wat het doel van kast is en hoeveel ruimte u heeft. Hoeveel leg- en hangruimte heeft u dan nodig? En wilt u ladeblokken plaatsen in uw schuifdeurkast op maat?
 • Waar plaatst u de kast schuifdeur?
  Uiteraard weet u al waar u de kast schuifdeuren gaat plaatsen, want u heeft waarschijnlijk al de maten opgemeten. Maar is dat de meest logische plek voor een schuifdeurkast? En komt de schuifdeuren kast daar het beste tot zijn recht?
 • Welke stijl past het beste bij uw interieur?
  Er bestaan verschillende kaststijlen. Zo zijn er de stijlen landelijk, modern en klassiek. Kies de stijl die het beste bij de rest van uw interieur past.
 • Voor welke kleur kiest u?
  Het is ook belangrijk dat u goed nadenkt over de kleur van uw kast met schuifdeuren. Een kleur die niet past bij de rest van de ruimte ziet er niet mooi uit en kan de ruimte verbleken.

Dit waren onze tips voor het uitkiezen van een schuifdeurkast. Maak gebruik van onze configurator om uw eigen schuifdeurkasten samen te stellen!Bespaar ruimte met een opgeruimde schuifdeurkast

Als u kiest voor een schuifdeurkast, dan delen wij graag een aantal tips om de kast optimaal te benutten. Het belangrijkste is dat u uw schuifdeurkast goed opgeruimd houdt:

 • Maak uw gehele schuifdeurkast regelmatig schoon. Een vieze plek zorgt ervoor dat u minder spullen kwijt kan.
 • Zorg voor een logische inrichting van de schuifdeuren kast zodat u uw spullen snel kunt pakken en zodat u ook iets snel kunt terugzetten.
 • Leg spullen die bij elkaar horen naast elkaar. Maak setjes van deze spullen en laat deze niet los rondslingeren.
 • Als u een kledingkast van uw schuifdeurkast maakt, leg dan voor de gehele week uw kleding klaar en op volgorde. U hoeft dan niet de gehele kast overhoop te halen om uw kleding te pakken.
 • Stapel kleren slim op door T-shirts bijvoorbeeld rechtop te stapelen of door kleding op te rollen.
 • Gooi spullen die u niet meer gebruikt weg. Dit neemt alleen maar onnodige ruimte in.
 • Wees creatief. Gebruik bijvoorbeeld oude schoenendozen om extra vakken in de schuifdeurkast te creëren.
Met een nieuwe schuifdeurkast op maat bent u een design meubelstuk rijker. Design? Ja zeker, want u heeft de kast zelf kunnen ontwerpen en geheel naar uw smaak kunnen samenstellen. U heeft veel invloed op het uiterlijk van de kast. Toch is dit niet het enige voordeel waarvan u mag genieten bij aanschaf van een schuifdeurkast. Andere voordelen zijn:
 • Indien gewenst een inmeet- en montageservice
 • U bent goedkoper uit dan in bouwmarkten
 • Scherpe prijzen
 • Zeker 15 jaar garantie
 • Kwaliteitsmeubelstuk 
Algemene voorwaarden Cookies Privacybeleid ©2020  kastengigant.nl